Sfaturi pentru echilibru mai bun in practica de yoga Brasov asana
Participarea la sedintele de yoga Brasov, va ofera mult echilibru. De fapt, putem spune ca in general, yoga ofera mult echilibru. In afara covorasului , invata un echilibru in viata: in dieta cuiva, relatii, comportament, emotii etc. Pe saltea, cea mai evidenta lectie de echilibru a yoga este provocarea de a gasi echilibrul fizic in asane nefamiliare.
Sfaturi utile pentru practicantii de yoga Brasov pentru gasirea echilibrului
Urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa va gasiti si sa va pastrati echilibrul pe saltea sau oriunde va place sa exersati!
1. Gasiti-va Drishti
Este posibil sa fi fost deja instruiti sa va gasiti un drishti in pozitiile de echilibrare. Drishti este o tehnica de privire in care yoghinul isi concentreaza atentia si viziunea asupra unui singur punct.
Ajuta la concentrare, asa ca uneori este practicat ca tehnica de meditatie. Folosirea drishti pe covoras va va ajuta sa va mentineti echilibrul.
Inainte de a intra intr-o asana de echilibrare, concentrati privirea pe un punct fix. Folositi aceasta focalizare pentru a va gasi simtul echilibrului interior. In asanele in picioare, ca pozitia copacului , alegeti un punct direct in fata covorasului.
In asanele de echilibrare orizontale, cum ar fi jumatate de luna sau razboinicul trei, focalizati privirea pe podea. In ipostaze inversate, cum ar fi statul pe cap, alegeti un punct de pe podea la un metru pana la doi metri distanta.
Testati puterea drishti intrand in poza copacului. Observati diferenta de echilibru atunci cand tineti ochii concentrati pe un punct inainte fata de aruncarea cu privirea in jurul camerei. Drishti functioneaza!
2. Profitati de accesoriile de yoga
Elementele de recuzita pentru yoga Brasov pot facilita echilibrul pe masura ce va construiesti increderea. Blocurile de yoga sunt deosebit de utile deoarece aduc podeaua mai aproape atunci cand muschii stransi impiedica intinderile profunde necesare pentru echilibru.
Ideea este sa folositi recuzita ca instrumente pentru a deschide corpul si a invata alinierea corecta, mai degraba decat sa deveniti dependenti de ele.
Un bloc plasat sub mana inferioara in pozitia cu jumatate de luna sau pozitia cu unghi lateral extins, de exemplu, poate imbunatati echilibrul. Incepeti cu blocul la setarea cea mai inalta, cu capatul mic al blocului pe podea. Lucrati cu aceasta modificare timp de o saptamana sau doua.
Apoi, asezati blocul astfel incat sa fie putin mai jos, cu partea cea mai lunga si mai subtire a blocului pe podea. Din nou, lucrati cu aceasta modificare timp de cateva saptamani. In cele din urma, asezati partea cea mai larga si cea mai lunga a blocului pe podea. In cele din urma, veti putea elimina blocul cu totul.
3. Folositi respiratia
Daca ati trecut cel putin odata pe la o sedinta de yoga Brasov, stiti ca respiratia este un instrument puternic pentru echilibru. Aceasta stabilizeaza mintea si accentueaza concentrarea. Este tentant sa va tinet respiratia in asane provocatoare de echilibrare, cum ar fi pozitia dansatorului sau atipirea capului.
Dar acesta este momentul in care respiratia este cea mai necesara. Pastrati respiratia ritmica, lenta si profunda cu fiecare asana pe care o faceti.
Respiratia poate fi folosita strategic pentru a intra, ramane si iesi din asane. In general, inspirati cand ridicati corpul. De exemplu, cand intrati in pozitia dansatorului din pozitia de munte, inspirati in timp ce piciorul este ridicat de pe podea.
Dimpotriva, expirati cand coborati corpul. De exemplu, expirati cand eliberati piciorul pe podea in pozitia copacului. Acest tip de sincronizare a respiratiei invita la concentrare, stabilitatea si netezimea miscarii.
4. Miscati-va incet
Acordati-va intotdeauna timp atunci cand intrati si iesiti din asane de echilibrare. Rezistati impulsului de a va trage rapid cu picioarele in sus cand intrati pozitia de stat in cap.
Incepatorii fac adesea aceasta greseala, dar acest tip de miscare necontrolata face imposibila gasirea echilibrului in pozitia finala de yoga Brasov.
In schimb, miscati-va incet si cu atentie. Intrati in asana cu un sentiment de usurinta si este mai probabil sa va mentineti acea usurinta in fiecare pozitie pe care o faceti.